Verhuizen naar Noorwegen

We zijn hier nou al een tijdje in Noorwegen en het leek me een goeie tijd om wat van me te laten horen. Voor de mensen die niet weten wat ik aan het doen ben hier in Noorwegen even een korte uitleg. Ik zit nu in het laatste jaar van mijn studie Communicatie & Multimedia Design en ik had de mogelijkheid om in het buitenland een half jaar te studeren. Ik ga dan ook een semester Visual Communication volgen hier aan de universiteit van Buskerud (dicht bij Oslo). Sommige mensen vragen zich af waarom ik naar Noorwegen ben gegaan. Noorwegen staat namelijk bekend om strakke vormgeving. Ik denk dat ik hier veel van kan leren.

We zijn vrijdag ochtend vertrokken van Schiphol. Ik ga niet alleen naar Noorwegen. David en Heflin gaan namelijk ook het zelfde programma volgen. Alleen hebben David en ik de specialisatie “Trategic Design” gekozen en Heflin Marketing. Het is niet zo lang vliegen naar Oslo dus we waren er zo. Ondanks dat wij geen Noors spreken of lezen zijn we er toch in geslaagd om een trein kaartje te kopen om zo naar ons appartement te reizen. We werden door een aardige jonge geholpen. De mensen hier zijn trouwens erg aardig als je een praatje met ze maakt. De meeste Noren zeggen dan wel niet gedag wanneer ze je op straat tegen komen. Zo open zijn ze niet. Maar wanneer je eenmaal met ze praat zijn ze vriendelijk.  De trein waar wij in zaten was heel modern. Eigenlijk is heel Noorwegen modern. Alles is mooi onderhouden en ziet er even goed uit. Noorwegen is een rijk land en dit zie je dus ook zeker terug.

In drammen aangekomen(hier ligt ons appartement) werden we opgehaald door een man genaamt Kent. Hij bracht ons naar het appartement. We betalen veel voor het appartement en we hoopten dus ook om er wat voor terug te krijgen. Het appartement ziet er mooier uit dan verwacht. Alles is nieuw en schoon dus niet zoals de meeste studentenhuizen in Nijmegen. We hebben ook ieder onze badkamer en huis/slaapkamer. David en ik zitten nu samen met nog 3 Noorse studenten in een appartement. We delen een keukenblok en een ruime huiskamer. Heflin woont aan de overkant van de gang maar hij woont zo goed als hier.  We hebben de afgelopen dagen een hoop geregeld voor in het appartement. We hebben een toegangsbewijs gehaald voor de sportschool onder ons. Ons appartement is namelijk vlak boven de sportschool/sauna/jacuzzi. Ik kan vanuit mijn raam zelfs in de jacuzzi springen :D. We mogen gratis gebruik maken van de sportschool en de lessen die er gegeven worden. We zijn al een paar keer wezen sporten.

Ook hebben we ons de laatste dagen bezig gehouden met boodschappen doen. Dit is in Noorwegen namelijk een hele gebeurtenis en vooral als je buitenlander bent. Niet zozeer vanwege de onleesbare etiketten maar meer omdat het zo ongelofelijk duur is. We kopen nu bij de goedkoopste supermarkt onze boodschappen en dan vaak nog de euroshopper van die supermarkt en nog is het ongelofelijk duur. Zo kost een fles heinz ketchup hier 34 kronen dat omgerekend  4,65  euro is. En een blikje 7up in de supermarkt kost 20,90 kronen en dat is omgerekend 2,86. Je kan dus wel snappen dat wij lang in de winkel staan om uit te zoeken hoe we een beetje goedkoop uit kunnen zijn. Ik heb dan trouwens nog niets gezegd over de alcohol prijzen. Die zijn echt belachelijk hoog. Een biertje betaal je al gauw 8 euro voor……

Deze week is introductie week en we hebben dus ook nog geen les. Aangezien ons appartementen complex dicht bij de school ligt zijn hier een hoop studenten feesten. Ze geven hier voor elke activiteit een preparty en afterparty. Dus de Noren houden ondanks de dure alcohol prijzen toch wel van feesten. Woensdag is de introductie afgelopen en dan zal ik wel wat foto’s van plaatsen.

We nemen ook een hoop video’s op van wat we doen en waarschijnlijk zet ik aan het einde van deze week een video online. Houd de website/facebook/twitter dus in de gaten. Groetjes en tot snel!!

Spiegelbol aan de kade

Een paar containers met zonsondergang

Oud treinstation

David & Water

Reddingsboei 

Heflin en fjord wat dwars door drammen heen loopt.

Appartementen complex

30 euro maaltijd pp. (wel super grote pizza:P)

Appartement David en mij | De jongens aan het koken

Kade bij school

Uitzicht appartement

Extra letter alfabet

Universiteit

6 comments

Leave a Reply