Van snus tot gebroken hand

We hebben tot nu toe eigenlijk nog niet veel hoeven te studeren. Afgelopen week was er een introductie voor alle eerstejaars studenten waar we aan mee hebben gedaan. Het was georganiseerd door tweede- en derdejaars studenten die ons wel in de groep hebben opgenomen. De introweek bestond vooral uit pre-parties, parties en after-parties. De Noren houden wel van een feestje en aangezien wij in Moov wonen (een appartementen complex) dicht bij school, was er elke avond wel een of meerdere feestjes in het complex. We moesten wel even wennen aan de tijden dat ze hier beginnen met drinken. Wanneer wij aan het koken waren kwamen de eerste mensen al binnen voor een pre-party. De universiteit is niet erg groot en bevat maar een paar opleidingen. Een sport opleiding, nursing, visual communication, light design, teaching en political science. Heel veel nieuwe studenten zijn er dus niet, maar dit maakt de introductiegroep wel wat hechter. We hebben al heel wat aardige mensen leren kennen! Het is grappig om te zien dat wanneer iemand een feestje geeft, iedereen zijn blikjes bier meeneemt voor de avond. Dus niet zoals dat bij ons gaat dat er een paar kratten klaarstaan. Ook hebben we een black and white party gehad in een gebouw vlak naast de school. Hiernaast hebben we ook nog deelgenomen aan een kroegentocht. Je ziet weinig studenten roken hier in Noorwegen. Toch gebruikt een groot deel ‘Snus’. Dit is een soort pruim tabak wat je onder je bovenlip moet stoppen. Het is een beetje gek om mensen dit in de klas allemaal te zien doen. Maar de introweek is nu voorbij en we zijn dus nog een beetje aan het bijkomen.

We hebben naast de feestjes ook nog gebowld. Het leek ons een goed idee om de krachten die we in de sportschool aan het opbouwen zijn te testen bij een boksmachine. Je weet wel zo’n apparaat waarbij je tegen een boksbal moet slaan voor punten. Dit beantwoord dan ook meteen de vraag wat er met de hand van Davids is gebeurd… De volgende dag zijn we dus met David naar het ziekenhuis gegaan. Zijn hand zag er namelijk nogal slecht uit. Gelukkig is het ziekenhuis op loopafstand van ons appartement. Wat wel jammer was, was dat we ruim 5 uur hebben moeten wachten voordat ze David geholpen hadden. Zijn hand bleek gebroken te zijn en ze hebben het meteen in de gips gezet. Vandaag moest hij al op controle en waarschijnlijk moet het nog twee weken in het gips blijven zitten. Wel balen natuurlijk, maar hij heeft nog wat vingers vrij om mee te typen en mee te helpen met opruimen natuurlijk :P.

Ook hebben we onze eerste twee lessen gehad deze week. Tijdens de lessen van “Creativity” zitten we met een grote groep studenten van verschillende opleidingen in een grote college zaal. De lessen worden speciaal voor ons in het Engels gegeven. Ook hebben we onze eerste les “Norwegian life and culture” gehad. Dit is alleen voor de internationale studenten en dat zijn er maar vijf. Het is wel een beetje spannend en lastig om Noors te leren. Het is een moeilijke taal om te leren vind ik, vooral omdat je dingen anders uitspreekt dan dat je het schrijft. We krijgen les in het Engels. We gaan ook nog op excursies om zo een beetje cultuur te snuiven. Naast deze twee vakken werken we hier ook aan een groot project. Het project bestaat uit een theoretisch deel en een praktisch deel. We zijn best vrij in wat we willen onderzoeken en uitvoeren.
Ik plaats hieronder nog wat foto’s (sorry nog geen filmpje!!) En tot snel!!

 

Lol op het dak terras

Politie bureau tegen over ons appartement

Hef en Drammen

Biermerk

Oude man geniet van uitzicht

Snus

Chillin in drammen

Pre-party

Pre-party

Roomies

David afrekenen bij het ziekenhuis

Wachten bij het ziekenhuis

Nog meer wachten bij het ziekenhuis

Tja…

Klasgenoten bij Black and White Party

Never give a Pre AND after party at the same place.

 

 

1 Comment

 • Ha Paul,

  Mooie foto’s!!
  Jullie appartement ziet er goed uit.
  We wensen je een geweldige tijd in Noorwegen. Leuk dat we door jouw verslaglegging daar wat kunnen volgen.

  Hartelijke groet,

  Hans en Jetty

Leave a Reply