Oslo & Gaustablikk

We zitten hier nu al weer een tijdje en dus ook weer tijd voor een update.  De afgelopen weken zijn we eigenlijk steeds meer gaan wennen aan ons leventje hier. Alles wat eerst zo speciaal was valt niet meer zo op als eerst. We hebben veel gedaan de afgelopen tijd!

We zijn tijdje geleden naar Oslo geweest. Een aantal van onze klasgenoten die in het centrum van Oslo wonen hadden ons uitgenodigd, en hebben ons een rondleiding gegeven. Oslo is de hoofdstad van Noorwegen heeft 600.000 inwoners. Een heel grote stad is het dus niet. Maar wel een gezellige stad met mooie architectuur met veel ruimte. Niks is echt op elkaar gebouwd. Het was mooi weer dus we hebben ook in het park gezeten.

Ook hebben nog op  een zaterdag een Feest gehad in Heflin’s appartement. Alle mensen die we tijdens de introductie of school  hebben leren kennen hadden we uitgenodigd. Aangezien Heflin zijn appartement deelt met huisgenoten hadden zei ook mensen uitgenodigd. Je kan je voorstellen dat het dus bom vol zat. Wel beetje jammer dat iemand een gat in Heflins muur heeft geschopt. Toch word dat al opgelost nu. We zijn die avond ook nog naar de stad geweest om uit te gaan. Een duur grapje maar het was wel gezellig. Wat wel leuk is dat wij de enige zijn bij het uitgaan die met brief geld betalen. Iedereen betaald hier namelijk tijdens het uitgaan met credit card. Het zal wel zijn omdat het zo enorm duur is om alcohol te kopen. En vooral bij het uitgaan.

Misschien moet ik in dit blog item ook wat vertellen wat we precies voor de studie doen, aangezien het nu lijkt of we alleen maar plezier hebben. We hebben eigenlijk maar twee echte lessen in de week. Deze nemen dan wel een aantal uur in beslag. De les “Creativity” zegt het eigenlijk al. Het gaat over creativiteit en hoe je het kunt opwekken, meten bij campagnes etc. Hiervoor krijgen we geen toets. Meer een soort opdracht die je in een project groep moet afronden.. Daarnaast hebben we Norwegian life and culture. Dit is best een zwaar programma. Hier leren we de noorse taal. Zelf dacht ik dat we alleen de basis zinnetjes zouden krijgen maar we krijgen nu ook al grammatica. Toch lijkt de taal qua regels best veel op het Nederlands. Naast de taal krijgen we ook veel over de Noorse cultuur. Elke week geeft een van ons een presentatie over iets van Noorwegen. Zo heb ik de vorige les een presentatie over de geschiedenis van Noorwegen gegeven. Verder gaan we nog een aantal keer op excursie met onze klas. Voor dit vak krijgen we wel een toets. Het is hier normaal dat je toetsen 4 a 5 uur duren.. Dus goed voorbereiden denk ik maar zo.:P

Naast deze twee vakken hebben we dus nog een groot project. Ik en david zijn nu bezig met het opzetten  voor een jongeren magazine hier in Noorwegen. Het draait dan vooral om het design en niet om de content. Dit was voor ons wel een beetje omschakelen. Vooral omdat wij vanuit onze opleiding gewent zijn om niet simpel weg alleen kijken naar het design van een magazine. We hebben al wat Boeken besteld, aangezien we eerst research moeten doen voordat we het ontwerp maken.
Ook heeft een jongen ons uitgenodigd voor een mannen weekendje in zijn cabin. We zijn daar vorige week heen geweest. Het was een cabin in Gaustablikk. Dat ligt ergens ten westen van Oslo in de bergen. We hebben vooral veel gerelaxed in de cabin. Maar we zijn ook een berg op geklommen. Een trip van twee uur naar de top. Ik kon wel merken dat wij Nederlanders hoogte verschil dus niet echt gewent zijn. Boven op de berg was het namelijk ook nog eens erg koud! Gelukkig hadden we van de jongens wat extra kleding kunnen lenen. Want met mijn “winter” jas had ik het niet overleeft daarboven. Hier onder wat foto’s van Oslo en de trip naar gaustablikk!

Tot snel!!

 

In oslo

 

Ze zijn hier gek op trollen

 

Hapje eten bij friday’s (Aker brygge)

David

chillen in het park

Blijkbaar eten ze hier walvis

Klaar maken voor de trip naar Gaustablikk (Dan & Heflin)

Cabin in Gaustablikk (de berg links zijn we op geweest)

Ontspannen, ook belangrijk.

panorama van de jongens in de jacuzzi

 

David aan de voet van de berg

Dan maakt wat te eten boven op de berg


Heflin en Ik boven op de berg

 

1 Comment

Leave a Reply